Рецепти
Мисиркин стек во сос Ана Ристеска

Рецепт за лесен мисиркин стек во сос со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркини гради(1 Килограм)

Маринирани шампињони(300 Грама)

Брокула(1 Китка)

Хопла(200 Милилитри)

Вегета(2 Супени лажици)

Путер(50 Грама)

Вода(250 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Го редиме стекот во тава за печење, го додаваме путерот и пропржуваме.
  2. Ги додаваме печурките и брокулата ситно исечкана, зачинуваме и ја додаваме водата и хоплата.
  3. Тавата ја ставаме во загреана рерна на 180 степени и печеме околу 20 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: