Рецепти
Мисиркини шницли со сос од тиква
Вкусен и ароматичен ручек од мисиркино месо и сос од пасирана тиква – одличен спој на состојки кои вреди да ги испробате
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Мисиркини гради(600 Грама)
Тиква(400 Грама)
Корен од ѓумбир(1 )
Куркума(1 Кафена лажица)
Павлака(1 Децилитар)
Нишесте (пченкарен скроб)(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Мисиркините гради се сечат на тенки шницли. Се посолуваат со вегета или микс на зачини и се преливаат со малку маслиново масло.
- Тиквата се чисти и се сече на коцкички. Се ставаат во зовриена, солена вода и се варат со коцката за супа и со ѓумбирот додека омекнат.
- Павлаката за готвење се меша со нишестето и со малку сечкан магдонос.
- Сварената тиква се миксира, се соединува со павлаката и се остава на топло, па се зачинува по желба.
- На малку маслиново масло на тефлон се пржат шницлите, се преливаат со сосот и се сервираат топли.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во