Рецепти
Мисиркини шницли со сос од тиква Ана Ѓорова

Вкусен и ароматичен ручек од мисиркино месо и сос од пасирана тиква – одличен спој на состојки кои вреди да ги испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Мисиркините гради се сечат на тенки шницли. Се посолуваат со вегета или микс на зачини и се преливаат со малку маслиново масло.
  2. Тиквата се чисти и се сече на коцкички. Се ставаат во зовриена, солена вода и се варат со коцката за супа и со ѓумбирот додека омекнат.
  3. Павлаката за готвење се меша со нишестето и со малку сечкан магдонос.
  4. Сварената тиква се миксира, се соединува со павлаката и се остава на топло, па се зачинува по желба.
  5. На малку маслиново масло на тефлон се пржат шницлите, се преливаат со сосот и се сервираат топли.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: