Рецепти
Мисиркини шницли со сос од тиква Ана Ѓорова

Вкусен и ароматичен ручек од мисиркино месо и сос од пасирана тиква – одличен спој на состојки кои вреди да ги испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Мисиркините гради се сечат на тенки шницли. Се посолуваат со вегета или микс на зачини и се преливаат со малку маслиново масло.
  2. Тиквата се чисти и се сече на коцкички. Се ставаат во зовриена, солена вода и се варат со коцката за супа и со ѓумбирот додека омекнат.
  3. Павлаката за готвење се меша со нишестето и со малку сечкан магдонос.
  4. Сварената тиква се миксира, се соединува со павлаката и се остава на топло, па се зачинува по желба.
  5. На малку маслиново масло на тефлон се пржат шницлите, се преливаат со сосот и се сервираат топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: