Рецепти
Мисиркини шницли со сос од тиква Ана Ѓорова

Вкусен и ароматичен ручек од мисиркино месо и сос од пасирана тиква – одличен спој на состојки кои вреди да ги испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Мисиркините гради се сечат на тенки шницли. Се посолуваат со вегета или микс на зачини и се преливаат со малку маслиново масло.
  2. Тиквата се чисти и се сече на коцкички. Се ставаат во зовриена, солена вода и се варат со коцката за супа и со ѓумбирот додека омекнат.
  3. Павлаката за готвење се меша со нишестето и со малку сечкан магдонос.
  4. Сварената тиква се миксира, се соединува со павлаката и се остава на топло, па се зачинува по желба.
  5. На малку маслиново масло на тефлон се пржат шницлите, се преливаат со сосот и се сервираат топли.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: