Рецепти
Мисиркино печење со сос од лимон Leo Katarovski

Мисиркино месо со интересен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркини гради(800 Грама)

Кромид(2 Главици)

Праз(2 Парчиња)

Лимон(1 )

Маргарин(2 Кафени лажици)

Сушен темјан(1 Прстофат)

Пилешка супа(250 Милилитри)

Павлака(125 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Месото измијте го убаво, исушете го и врзете го со конец за да остане во убава форма. Зачинете со сол и бибер. Исечете го кромидот и празот. Лимонот измијте го, изрендајте му ја кората и исцедете го сокот.
  2. Во подлабоко тенџере загрејте го маргаринот и пржете го месото. Темјанот заедно со кората од лимон, кромидот и празот додајте го во тенџерето со месо. Внатре сипете ја и супата и динстајте го 45 минути.
  3. Извадете го месото и оставете го на топло. Сокот од лимон додајте го во сосот и варете кратко, по што месото ќе го вратите внатре и ќе го оставите да отстои  10 до 15 минути. Сервирајте го месото прелиено со сосот во кој стоело, зачинето со црвени зрнца бибер.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: