Рецепти
Мисиркино печење со сос од лимон
Мисиркино месо со интересен сос
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Мисиркини гради(800 Грама)
Кромид(2 Главици)
Праз(2 Парчиња)
Лимон(1 )
Маргарин(2 Кафени лажици)
Сушен темјан(1 Прстофат)
Пилешка супа(250 Милилитри)
Павлака(125 Милилитри)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути
- Месото измијте го убаво, исушете го и врзете го со конец за да остане во убава форма. Зачинете со сол и бибер. Исечете го кромидот и празот. Лимонот измијте го, изрендајте му ја кората и исцедете го сокот.
- Во подлабоко тенџере загрејте го маргаринот и пржете го месото. Темјанот заедно со кората од лимон, кромидот и празот додајте го во тенџерето со месо. Внатре сипете ја и супата и динстајте го 45 минути.
- Извадете го месото и оставете го на топло. Сокот од лимон додајте го во сосот и варете кратко, по што месото ќе го вратите внатре и ќе го оставите да отстои 10 до 15 минути. Сервирајте го месото прелиено со сосот во кој стоело, зачинето со црвени зрнца бибер.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во