Рецепти
Мисиркино печење со сос од лимон Leo Katarovski

Мисиркино месо со интересен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркини гради(800 Грама)

Кромид(2 Главици)

Праз(2 Парчиња)

Лимон(1 )

Маргарин(2 Кафени лажици)

Сушен темјан(1 Прстофат)

Пилешка супа(250 Милилитри)

Павлака(125 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Месото измијте го убаво, исушете го и врзете го со конец за да остане во убава форма. Зачинете со сол и бибер. Исечете го кромидот и празот. Лимонот измијте го, изрендајте му ја кората и исцедете го сокот.
  2. Во подлабоко тенџере загрејте го маргаринот и пржете го месото. Темјанот заедно со кората од лимон, кромидот и празот додајте го во тенџерето со месо. Внатре сипете ја и супата и динстајте го 45 минути.
  3. Извадете го месото и оставете го на топло. Сокот од лимон додајте го во сосот и варете кратко, по што месото ќе го вратите внатре и ќе го оставите да отстои  10 до 15 минути. Сервирајте го месото прелиено со сосот во кој стоело, зачинето со црвени зрнца бибер.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: