Рецепти
Мисиркино печење со сос од лимон Leo Katarovski

Мисиркино месо со интересен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркини гради(800 Грама)

Кромид(2 Главици)

Праз(2 Парчиња)

Лимон(1 )

Маргарин(2 Кафени лажици)

Сушен темјан(1 Прстофат)

Пилешка супа(250 Милилитри)

Павлака(125 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Месото измијте го убаво, исушете го и врзете го со конец за да остане во убава форма. Зачинете со сол и бибер. Исечете го кромидот и празот. Лимонот измијте го, изрендајте му ја кората и исцедете го сокот.
  2. Во подлабоко тенџере загрејте го маргаринот и пржете го месото. Темјанот заедно со кората од лимон, кромидот и празот додајте го во тенџерето со месо. Внатре сипете ја и супата и динстајте го 45 минути.
  3. Извадете го месото и оставете го на топло. Сокот од лимон додајте го во сосот и варете кратко, по што месото ќе го вратите внатре и ќе го оставите да отстои  10 до 15 минути. Сервирајте го месото прелиено со сосот во кој стоело, зачинето со црвени зрнца бибер.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: