Рецепти
Млечна торта со ореви Ана Ѓорова

Торта од бисквити и ореви со фил од бело млечно чоколадо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(12 )

Мелени ореви(12 Супени лажици)

Мелени бисквити(12 Супени лажици)

Шеќер(17 Супени лажици)

Млеко(750 Милилитри)

Брашно(5 Супени лажици)

Шеќер во прав(250 Грама)

Маргарин(375 Грама)

Бело чоколадо(100 Грама)

Млечно чоколадо(100 Грама)

Бисквити(плазма 150 грама )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Белките се двојат од жолчките, од 12 белки се прават 3 кори. Се матат 4 белки со 4 лажици шеќер да се добие цврст снег, потоа се мешање се додаваат 4 лажици мелени бисквити и 4 лажици мелени ореви. Оваа постапка се повторува 3 пати.
  2. Во загреана рерна, ја ставаме првата кора да се пече во плех 30х20 см, обложен со хартија за печење.
  3. За фил: ги матиме жолчките со 5 лажици шеќер, брашното и малку ладно млеко, остатокот од млекото го оставаме да зоврие и во него ги додаваме жолчките, мешаме додека се згусне.
  4. Откако ќе се излади, го покриваме со фолија, а маргаринот го матиме со шеќер во прав, во него го додаваме изладениот фил, па ги додаваме исечканото бело млечно чоколадо и плазма-кексот, мешаме да се соединат.
  5. Потоа филуваме: кора-фил, кора-фил, кора-фил. Оставаме тортата да се стегне во фрижидер половина час, па ја декорираме по желба со шлаг.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: