Рецепти
Млечни кременадли Ана Ѓорова

Вака приготвените свински кременадли во млеко се многу меки и одлични на вкус. Послужете ги со пире од компир и свежа сезонска салата.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински кременадли(4 )

Брашно(2 Супени лажици)

Масло(4 Супени лажици)

Сенф(1 Супена лажица)

Лук(2 Чешниња)

Млеко(по потреба )

Вегета

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кременадлите посолете ги, извалкајте ги во брашно, а потоа пропржете ги на врело масло за да заруменат од двете страни.
  2. Пржените кременадли наредете ги во намастен огноотпорен сад, премачкајте ги со сенф и врз нив истурете го маслото во кое се пржеа.
  3. Лукот ситно исечкајте го и истурете го врз месото и зачинете го по вкус.
  4. Кременадлите прелијте ги со млеко и печете ги во рерна на 200 степени додека омекнат, а вишокот млеко да изврие.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: