Рецепти
Млечни кременадли Ана Ѓорова

Вака приготвените свински кременадли во млеко се многу меки и одлични на вкус. Послужете ги со пире од компир и свежа сезонска салата.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински кременадли(4 )

Брашно(2 Супени лажици)

Масло(4 Супени лажици)

Сенф(1 Супена лажица)

Лук(2 Чешниња)

Млеко(по потреба )

Вегета

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кременадлите посолете ги, извалкајте ги во брашно, а потоа пропржете ги на врело масло за да заруменат од двете страни.
  2. Пржените кременадли наредете ги во намастен огноотпорен сад, премачкајте ги со сенф и врз нив истурете го маслото во кое се пржеа.
  3. Лукот ситно исечкајте го и истурете го врз месото и зачинете го по вкус.
  4. Кременадлите прелијте ги со млеко и печете ги во рерна на 200 степени додека омекнат, а вишокот млеко да изврие.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: