Рецепти
Мрзливи лазањи Ана Ѓорова

Рецепт од богатата италијанска кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лазањи-готови(1 Пакување)

Лупени домати од конзерва(1 Пакување)

Мешано мелено месо(500 Грама)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Млеко(500 Милилитри)

Кромид(2 Главици)

Лук(4 Чешниња)

Брашно(5 Супени лажици)

Масло(5 Супени лажици)

Путер(4 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Мајчина душичка во прав(1 Кафена лажица)

Чубрица(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 65 минути

  1. Од млекото, брашното и путерот подгответе бешамел сос.
  2. Во друг сад пржете го кромидот, меленото месо и лукот, додека меленото месо не почне да се одвојува и да ја менува бојата.
  3. Во месото и зеленчукот додајте ги мелените домати (може да замените и со доматно пире) и варете додека не се згусне.
  4. Додајте ги зачините.
  5. Премачкајте ја тавата за печење и ставете една кора и намачкајте ја со бешамел, а одозгора со доматниот сос.
  6. Продолжете во истиот редослед: кора, бешамел сос, доматен сос, како би завршиле со кора за да ја прелиете со остатокот од бешамел сосот.
  7. Печете во претходно загреана рерна на 180 степени околу 30 до 40 минути.
  8. Наросете со кашкавал и печете додека фати крцкава коричка.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: