Рецепти
Мрзливи лазањи Ана Ѓорова

Рецепт од богатата италијанска кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лазањи-готови(1 Пакување)

Лупени домати од конзерва(1 Пакување)

Мешано мелено месо(500 Грама)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Млеко(500 Милилитри)

Кромид(2 Главици)

Лук(4 Чешниња)

Брашно(5 Супени лажици)

Масло(5 Супени лажици)

Путер(4 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Мајчина душичка во прав(1 Кафена лажица)

Чубрица(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 65 минути

  1. Од млекото, брашното и путерот подгответе бешамел сос.
  2. Во друг сад пржете го кромидот, меленото месо и лукот, додека меленото месо не почне да се одвојува и да ја менува бојата.
  3. Во месото и зеленчукот додајте ги мелените домати (може да замените и со доматно пире) и варете додека не се згусне.
  4. Додајте ги зачините.
  5. Премачкајте ја тавата за печење и ставете една кора и намачкајте ја со бешамел, а одозгора со доматниот сос.
  6. Продолжете во истиот редослед: кора, бешамел сос, доматен сос, како би завршиле со кора за да ја прелиете со остатокот од бешамел сосот.
  7. Печете во претходно загреана рерна на 180 степени околу 30 до 40 минути.
  8. Наросете со кашкавал и печете додека фати крцкава коричка.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: