Рецепти
Мус од малини Ана Ѓорова

Овошен летен десерт за помалку од 5 минути

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Замрзнати малини(240 Грама)

Шеќер(2 Супени лажици)

Белка од јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Овошјето ставете го во блендер и изблендирајте го во кашеста смеса. Додајте го шеќерот (или мед, стевија, јаворов сируп) и повторно изблендирајте.
  2. Потоа додајте ја белката во блендерот и блендирајте неколку минути додека добиете пенаста смеса. Смесата треба да го зголеми волуменот.
  3. Ако не работите со блендер, употребете обичен миксер за матење на белките со пирето од малини.
  4. Послужете го мусот од малини во стаклени чаши и по желба украсете со шлаг и овошје.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: