Рецепти
Мусака од спанаќ Ана Ѓорова

Печена мусака од говедско месо, спанаќ и ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(1 Килограм)

Кромид(4 Главици)

Мелено говедско месо(1 Килограм)

Јајце(1 )

Ориз(1 Чаша)

Брашно(1 Чаша)

Магдонос(1 Китка)

Млеко(1/2 Литар)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Сечканиот кромид се пржи на загреано масло колку да омекне, а потоа се додава меленото месо да се пропржи.
  2. Кога месото е пржено, се трга од рерна, се додаваат зачини по вкус (сол, бибер), јајце, малку брашно, ориз и сечкан магдонос. Убаво се меша додека смесата не се соедини.
  3. Спанаќот убаво се мие, крупно се сече и се додава во смесата со меленото месо.
  4. Сè заедно се пржи додека не испари водата од спанаќот, а потоа се става во подлабок огноотпорен сад, се налива со млеко и се пече.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: