Рецепти
Мусака од спанаќ и јагнешко месо Ана Ѓорова

Интересен рецепт за ручек со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(1 Килограм)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Брашно(1 Супена лажица)

Јајце(3 )

Јагнешки бут(кртина 1 кг )

Кромид(3 Главици)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Половина од исечканиот кромид пржете го на загреано масло во тенџере на оган.
  2. Посолете и откако кромидот ќе омекне, додајте го исчистениот спанаќ.
  3. Во издинстаниот спанаќ додајте го брашното, 300 мл врела вода и промешајте.
  4. Месото исечкајте го на коцки, посолете го и измешајте го, па пропржете го со останатиот кромид и со зачини по вкус.
  5. Содржината од тавата ставете ја во намастена кермичка тава и покријте ја со содржината од тенџерето.
  6. Печете 60 минути во рерна на 200 степени и извадете од рерна, прелијте со матени јајца со павлака и допечете уште 20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: