Рецепти
Мусака од спанаќ и јагнешко месо Ана Ѓорова

Интересен рецепт за ручек со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(1 Килограм)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Брашно(1 Супена лажица)

Јајце(3 )

Јагнешки бут(кртина 1 кг )

Кромид(3 Главици)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Половина од исечканиот кромид пржете го на загреано масло во тенџере на оган.
  2. Посолете и откако кромидот ќе омекне, додајте го исчистениот спанаќ.
  3. Во издинстаниот спанаќ додајте го брашното, 300 мл врела вода и промешајте.
  4. Месото исечкајте го на коцки, посолете го и измешајте го, па пропржете го со останатиот кромид и со зачини по вкус.
  5. Содржината од тавата ставете ја во намастена кермичка тава и покријте ја со содржината од тенџерето.
  6. Печете 60 минути во рерна на 200 степени и извадете од рерна, прелијте со матени јајца со павлака и допечете уште 20 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: