Рецепти
Мусака од спанаќ и јагнешко месо
Интересен рецепт за ручек со кој нема да погрешите
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Спанаќ(1 Килограм)
Кисела павлака(200 Милилитри)
Брашно(1 Супена лажица)
Јајце(3 )
Јагнешки бут(кртина 1 кг )
Кромид(3 Главици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути
- Половина од исечканиот кромид пржете го на загреано масло во тенџере на оган.
- Посолете и откако кромидот ќе омекне, додајте го исчистениот спанаќ.
- Во издинстаниот спанаќ додајте го брашното, 300 мл врела вода и промешајте.
- Месото исечкајте го на коцки, посолете го и измешајте го, па пропржете го со останатиот кромид и со зачини по вкус.
- Содржината од тавата ставете ја во намастена кермичка тава и покријте ја со содржината од тенџерето.
- Печете 60 минути во рерна на 200 степени и извадете од рерна, прелијте со матени јајца со павлака и допечете уште 20 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во