Рецепти
Мусака со мешан зеленчук Ана Ѓорова

Мусака од тиквички, модар патлиџан, компири, пиперка и домати што е одличен вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Компирите варете ги во солена и зовриена вода околу 15 минути, излупете ги и исечете ги на не многу дебели кругови.
  2. Пиперката, испечете ја, потоа излупете ја и исчистете ја од дршките и семките, исечете ја на ленти.
  3. Модриот патлиџан и тиквичките исто така испечете ги, претходно измијте ги, исушете ги и исечете ги на ленти.
  4. Во тава ставете намастена хартија за печење и наредете ги зеленчуците по следниот распоред: компири, додајте им сол и бибер, тиквички, па кашкавал исечен на ленти (може плус пармезан), потоа пиперките и модриот патлиџан, па кашкавал.
  5. Повторете ја постапката додека ги потрошите сите зеленчуци и завршете со слој компири. Одозгора полијте ги со мешавина од матено јајце и млеко.
  6. Печете во загреана рерна на 180 степени, околу 40 минути.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: