Рецепти
Мусака со мисиркино месо Ана Ѓорова

Печена мусака со мисиркино мелено месо и со варени компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(8 )

Мелено мисиркино месо(1/2 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Морков(1 )

Јајце(3 )

Магдонос(10 Гранчиња)

Млеко(200 Милилитри)

Путер(1 коцка )

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Компирите се варат и потоа се лупат.
  2. Во тава со загрено масло се пропржуваат ситно исечканите кромид и лук, па се додаваат сечканиот морков и меленото мисиркино месо. Откако ќе се испржат, се додаваат исечканиот магдонос и зачините.
  3. Во огноотпорен сад се растопува коцката путер и се додаваат 4 рендани, варени компири. Врз нив се распоредува месото и одозгора се рендаат останатите 4 компири.
  4. Јајцата се матат и се мешаат со млекото, па смесата се полева врз мусаката.
  5. Мусаката се пече во загреана рерна на 200°C околу 40 минути или додека убаво зарумени.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: