Рецепти
Најлесно тесто на светот Ана Ристеска

Полски колач кој можете да го подготвите со кое било овошје сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 85 минути

  1. Сите состојки треба да бидат на собна температура.
  2. Прво се делат белките од жолчките.
  3. Белките се матат со миксер додека не станат пенасти.
  4. На крај се додава шеќерот лажица по лажица и постојано се мати со миксер.
  5. Смесата од белките треба да биде густа и мазна.
  6. Потоа се додават жолчките една по една и се продолжува со матење додека смесата не се соедини.
  7. Постепено се додава масло или путер.
  8. Се додава екстракт од ванила.
  9. Во смесара се додава брашното со прашокот за пециво и нежно се меша со дрвена лажица за да се поврзе тестото.
  10. Тавата со пречник 23 cm се обложува со хартија за печење.
  11. На хартијата се става тестото.
  12. Одозгора се става овошје.
  13. Еден дел од овошјето треба да биде во смесата.
  14. Се пече на 175 степени 1 час.
  15. Оладеното тесто се посипува со шеќер во прав.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: