Рецепти
Најлесно тесто на светот Ана Ристеска

Полски колач кој можете да го подготвите со кое било овошје сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 85 минути

  1. Сите состојки треба да бидат на собна температура.
  2. Прво се делат белките од жолчките.
  3. Белките се матат со миксер додека не станат пенасти.
  4. На крај се додава шеќерот лажица по лажица и постојано се мати со миксер.
  5. Смесата од белките треба да биде густа и мазна.
  6. Потоа се додават жолчките една по една и се продолжува со матење додека смесата не се соедини.
  7. Постепено се додава масло или путер.
  8. Се додава екстракт од ванила.
  9. Во смесара се додава брашното со прашокот за пециво и нежно се меша со дрвена лажица за да се поврзе тестото.
  10. Тавата со пречник 23 cm се обложува со хартија за печење.
  11. На хартијата се става тестото.
  12. Одозгора се става овошје.
  13. Еден дел од овошјето треба да биде во смесата.
  14. Се пече на 175 степени 1 час.
  15. Оладеното тесто се посипува со шеќер во прав.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: