Рецепти
Њоки од леб со сланина Ана Ристеска

Рецепт се брзи домашни њоки во сос од сланина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(200 Грама)

Брашно

Млеко

Рендан кашкавал(100 Грама)

Јајце(1 )

Сол

Бибер

Путер(70 Грама)

Сланина(100 Грама)

Кромид(2 мали Главици)

Магдонос

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Исечете го лебот на парчиња и оставете го во малку млеко да омекне. Исцедете го и префрлете го во друг сад, додајте ги јајцето, 75 г брашно, 50 г кашкавал, малку сол и бибер.
  2. Измешајте ја смесата и додајте уште малку брашно ако е потребно.
  3. Од смесата направете мали топчиња и валајте ги во брашно.
  4. Ставете да зоврие поголемо количество посолена вода, додајте ги њоките и варете ги 3-4 минути откако ќе испливаат на површината.
  5. Вадете ги со лажица-цедилка и ставете ги врз крпа да се исцедат.
  6. Ситно исечкајте ги сланината и кромидот, па пржете ги на путер. Посолете ги и попиперете ги. Додајте ги њоките и оставете ги да се пропржет кратко време. Додајте ги кашкавалот 50 г и исечканиот магдонос и сервирајте ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: