Рецепти
Њоки од леб со сланина Ана Ристеска

Рецепт се брзи домашни њоки во сос од сланина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(200 Грама)

Брашно

Млеко

Рендан кашкавал(100 Грама)

Јајце(1 )

Сол

Бибер

Путер(70 Грама)

Сланина(100 Грама)

Кромид(2 мали Главици)

Магдонос

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Исечете го лебот на парчиња и оставете го во малку млеко да омекне. Исцедете го и префрлете го во друг сад, додајте ги јајцето, 75 г брашно, 50 г кашкавал, малку сол и бибер.
  2. Измешајте ја смесата и додајте уште малку брашно ако е потребно.
  3. Од смесата направете мали топчиња и валајте ги во брашно.
  4. Ставете да зоврие поголемо количество посолена вода, додајте ги њоките и варете ги 3-4 минути откако ќе испливаат на површината.
  5. Вадете ги со лажица-цедилка и ставете ги врз крпа да се исцедат.
  6. Ситно исечкајте ги сланината и кромидот, па пржете ги на путер. Посолете ги и попиперете ги. Додајте ги њоките и оставете ги да се пропржет кратко време. Додајте ги кашкавалот 50 г и исечканиот магдонос и сервирајте ги.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: