Рецепти
Октопод во бело вино Ана Ѓорова

Вкусен специјалитет што ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Октопод(500 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Вегета(малку )

Бибер

Сенф(1/2 Супена лажица)

Бело вино(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Октоподот претходно исчистен и одмрзнат ставете го во тенџере со зовриена вода да се вари 1 и пол час.
  2. Откако ќе се свари (проверете со нож дали е добро сварен – месото треба да е меко и со убава боја), исечкајте го на парчиња.
  3. Потоа ставете го во тава на оган, во тавата додајте маслиново масло, малку вегета, сенф, бибер и ситно сечкан лук.
  4. Откако октоподот ќе се пропржи и ќе пушти мирис од зачините, додајте во тавата бело вино и динстајте го додека течноста испари.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: