Рецепти
Ориз со јагнешко месо Ана Ѓорова

Гурманска тава ориз што ќе ви стане омилена

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(750 Грама)

Ориз(250 Грама)

Свежи шампињони(400 Грама)

Коцка за супа-бујон(2 )

Морков(300 Грама)

Путер(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Месото исечкајте го на коцки и отстранете ги коските.
  2. Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ги коцките супа да се варат.
  3. Во друго тенџере на оган пржете го исечканиот кромид на путер. Посолете и откако ќе омекне кромидот, додајте го месото.
  4. Откако месото ќе се испржи, смесата префрлете ја во керамичко грне.
  5. Додајте го полусварениот ориз, ренданите моркови, исечканите печурки (претходно пропржете ги кратко на путер), сол, бибер и супата од коцка.
  6. Печете го јадењето во рерна на 200 степени, 45 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: