Рецепти
Ориз со јагнешко месо Ана Ѓорова

Гурманска тава ориз што ќе ви стане омилена

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(750 Грама)

Ориз(250 Грама)

Свежи шампињони(400 Грама)

Коцка за супа-бујон(2 )

Морков(300 Грама)

Путер(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Месото исечкајте го на коцки и отстранете ги коските.
  2. Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ги коцките супа да се варат.
  3. Во друго тенџере на оган пржете го исечканиот кромид на путер. Посолете и откако ќе омекне кромидот, додајте го месото.
  4. Откако месото ќе се испржи, смесата префрлете ја во керамичко грне.
  5. Додајте го полусварениот ориз, ренданите моркови, исечканите печурки (претходно пропржете ги кратко на путер), сол, бибер и супата од коцка.
  6. Печете го јадењето во рерна на 200 степени, 45 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: