Рецепти
Ориз со јагнешко месо
Гурманска тава ориз што ќе ви стане омилена
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јагнешко месо(750 Грама)
Ориз(250 Грама)
Свежи шампињони(400 Грама)
Морков(300 Грама)
Путер(100 Грама)
Кромид(2 Главици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути
- Месото исечкајте го на коцки и отстранете ги коските.
- Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ги коцките супа да се варат.
- Во друго тенџере на оган пржете го исечканиот кромид на путер. Посолете и откако ќе омекне кромидот, додајте го месото.
- Откако месото ќе се испржи, смесата префрлете ја во керамичко грне.
- Додајте го полусварениот ориз, ренданите моркови, исечканите печурки (претходно пропржете ги кратко на путер), сол, бибер и супата од коцка.
- Печете го јадењето во рерна на 200 степени, 45 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во