Рецепти
Овесна ужинка со суво овошје и семки Ана Ѓорова

Одлична и здрава ужинка за успешен училишен ден на Вашите деца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(3 Чаши)

Мед(2 Супени лажици)

Сончоглед(1/2 Чаша)

Семки од тиква(1/2 Чаша)

Чиа семе(2 Супени лажици)

Суви кајсии(1 Чаша)

Суви брусници(1/2 Чаша)

Суво грозје(1/2 Чаша)

Црно чоколадо(1-2 Парчиња)

Цимет(1 Кафена лажица)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Вода(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 160°C.
  2. Ставете ги сите состојки освен водата во блендер и блендирајте додека добиете густа смеса, па потоа додајте ја и водата и повторно блендирајте.
  3. Во соодветен калап со хартија за печење ставете ја смесата и размачкајте ја убаво со лажица, па притиснете ја одозгора.
  4. Печете 20-25 минути додека смесата добие светлокафена боја, а потоа оставете ја настрана да се олади целосно.
  5. Исечете ја смесата на парчиња по желба и чувајте ги во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: