Рецепти
Овесни бисквити Ана Ристеска

Здрави чајни колачиња, многу едноставни за подготовка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(100 Грама)

Интегрално пченично брашно(100 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Кафеав шеќер(50 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Путер(100 Грама)

Млеко(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Во блендер ставете ги овесните снегулки и убаво изблендирајте ги. Потоа ставете ги во сад заедно со интегралното брашно, прашокот за печиво, кафеавиот шеќер и солта.
  3. Додајте го путерот и матете додека не се добие ронлива смеса, а потоа додајте го млекото и матете додека не се добие мазна смеса. Тестото звиткајте го во проѕирна фолија и ставете го во фрижидер 15 минути.
  4. Извадете го тестото и исукајте го со сукало така што ќе биде со дебелина од 3мм. Со калапи исечете кругови, декорирајте ги со виљушка и ставете ги да се печат 15 минути.
  5. Извадате ги, оставете ги да се оладат и послужете ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: