Рецепти
Овесни колачиња со јагода
Безглутенски колачиња за појадок или ужина
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Овес(100 Грама)
Интегрално пченично брашно(90 Грама)
Прашок за печиво(1/2 Супена лажица)
Цимет(1 Супена лажица)
Сол(1/8 Супена лажица)
Несолен путер(30 Грама)
Јајце(1 )
Екстракт од ванила(1 Супена лажица)
Мед(120 Милилитри)
Замрзнати јагоди(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Измешајте ги овесот, брашното, прашакот за печиво, циметот и солта во среден сад.
- Во друг сад измешајте кокосово масло или можете несолен путер, јајце и екстракт од ванила. Измешајте и додајте мед, па потоа додајте ја смесата со брашно и мешајте.
- Исечкајте ги јагодите и додајте ги во смесата. Оставете во фрижидер 1 час.
- Загрејте ја рерната на максимум и во тава со хартија за печење оформете колачиња и ставете да се печат 20тина минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во