Рецепти
Овесни колачиња со јагода Ана Ѓорова

Безглутенски колачиња за појадок или ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овес(100 Грама)

Интегрално пченично брашно(90 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Супена лажица)

Цимет(1 Супена лажица)

Сол(1/8 Супена лажица)

Несолен путер(30 Грама)

Јајце(1 )

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

Мед(120 Милилитри)

Замрзнати јагоди(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Измешајте ги овесот, брашното, прашакот за печиво, циметот и солта во среден сад.
  2. Во друг сад измешајте кокосово масло или можете несолен путер, јајце и екстракт од ванила. Измешајте и додајте мед, па потоа додајте ја смесата со брашно и мешајте.
  3. Исечкајте ги јагодите и додајте ги во смесата. Оставете во фрижидер 1 час.
  4. Загрејте ја рерната на максимум и во тава со хартија за печење оформете колачиња и ставете да се печат 20тина минути.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: