Рецепти
Овесни колачиња со јагода Ана Ѓорова

Безглутенски колачиња за појадок или ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овес(100 Грама)

Интегрално пченично брашно(90 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Супена лажица)

Цимет(1 Супена лажица)

Сол(1/8 Супена лажица)

Несолен путер(30 Грама)

Јајце(1 )

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

Мед(120 Милилитри)

Замрзнати јагоди(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Измешајте ги овесот, брашното, прашакот за печиво, циметот и солта во среден сад.
  2. Во друг сад измешајте кокосово масло или можете несолен путер, јајце и екстракт од ванила. Измешајте и додајте мед, па потоа додајте ја смесата со брашно и мешајте.
  3. Исечкајте ги јагодите и додајте ги во смесата. Оставете во фрижидер 1 час.
  4. Загрејте ја рерната на максимум и во тава со хартија за печење оформете колачиња и ставете да се печат 20тина минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: