Рецепти
Палачинки од спанаќ Ана Ѓорова

Декоративни палачинки со фил од пилешко месо и печурки што може да ги подготвите за секакви пригоди, семејни прослави, празници, но и за секојдневен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Пченкарно брашно(250 Грама)

Јајце(3 )

Вода(350 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Пилешко месо(500 Грама)

Спанаќ(500 Грама)

Свежи шампињони(500 Грама)

Павлака(200 Милилитри)

Кечап(100 Милилитри)

Сенф(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Јајцата се матат со 350 мл вода, 100 мл масло и постепено се додава брашното. Кога смесата ќе се изедначи, се додава обарениот и изблендиран спанаќ.
  2. Од тестото се печат палачинки од двете страни на вообичаен начин.
  3. За фил: стекот се динста на тивок оган со малку масло и потоа се додаваат печурките и сенфот. Се зачинува по вкус.
  4. Кога ќе се излади испржената смеса, се меша со павлаката и се филуваат палачинките, но претходно секоја палачинка се премачкува со кечап.
  5. Откако ќе се стави од смесата, палачинките се виткаат во ролат и се декорираат по желба со кечап, павлака или рендано сирење.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: