Рецепти
Палачинки од спанаќ Ана Ѓорова

Декоративни палачинки со фил од пилешко месо и печурки што може да ги подготвите за секакви пригоди, семејни прослави, празници, но и за секојдневен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Пченкарно брашно(250 Грама)

Јајце(3 )

Вода(350 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Пилешко месо(500 Грама)

Спанаќ(500 Грама)

Свежи шампињони(500 Грама)

Павлака(200 Милилитри)

Кечап(100 Милилитри)

Сенф(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Јајцата се матат со 350 мл вода, 100 мл масло и постепено се додава брашното. Кога смесата ќе се изедначи, се додава обарениот и изблендиран спанаќ.
  2. Од тестото се печат палачинки од двете страни на вообичаен начин.
  3. За фил: стекот се динста на тивок оган со малку масло и потоа се додаваат печурките и сенфот. Се зачинува по вкус.
  4. Кога ќе се излади испржената смеса, се меша со павлаката и се филуваат палачинките, но претходно секоја палачинка се премачкува со кечап.
  5. Откако ќе се стави од смесата, палачинките се виткаат во ролат и се декорираат по желба со кечап, павлака или рендано сирење.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: