Рецепти
Палачинки со месо и зеленчук Ана Ѓорова

Домашни палачинки за едноставен ручек кога немате идеја што да подготвите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3-4 )

Брашно(10 Супени лажици)

Газирана вода(по потреба )

Мешано мелено месо(500 Грама)

Кромид(2-3 Главици)

Рендан морков(3-4 )

Кинеска зелка(200 Грама)

Вегета

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Изматете ги јајцата заедно со брашното и со газирана вода по потреба за да добиете смеса за палачинки. Оставете да отстои неколку минути, па во тава со масло пржете палачинки.
  2. Пржените палачинки оставете ги да се оладат, па една по една ставете ги на рамна површина.
  3. Во меѓувреме подгответе го филот: во тава загрејте масло и ставете го кромидот да се пропржи, па додајте го меленото месо и пржете го со мешање.
  4. Потоа додајте ги ренданите моркови, ренданата кинеска зелка и зачинете со бибер и вегета по вкус. Пржете додека зеленчукот омекне.
  5. На еден крај од палачинките се става фил, па се виткаат во форма на пирошка. Послужете ги палачинките со соја сос, павлака или со домашен кечап и сервирајте ги.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: