Рецепти
Паприкаш од пржени ќофтиња Ана Ѓорова

Ручек со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(500 Грама)

Кромид(3 Главици)

Лебни трошки(200 Грама)

Доматен сос(100 Милилитри)

Путер(100 Грама)

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Коцка за супа-говедскa(1 )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ја говедската коцка за супа да се свари.
  2. Главиците кромид исечкајте ги на тенки резанки, па пропржете го во тенџере на оган на 50 г путер и масло.
  3. Откако кромидот ќе омекне, додајте го црвениот пипер и измешајте. Додајте и сол и бибер по вкус.
  4. Додајте го доматниот сос и супата од коцка, па промешајте.
  5. Меленото месо посолете го и зачинете го со бибер, смесата размесете ја со рака и формирајте тркалезни ќофтиња.
  6. Ќофтињата извалкајте ги во лебни трошки и пржете ги во тава на оган на преостанатиот путер и масло.
  7. Откако ќе поруменат ќофтињата, додајте ги во тенџерето и варете го паприкашот 40 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: