Рецепти
Паприкаш од пржени ќофтиња Ана Ѓорова

Ручек со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(500 Грама)

Кромид(3 Главици)

Лебни трошки(200 Грама)

Доматен сос(100 Милилитри)

Путер(100 Грама)

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Коцка за супа-говедскa(1 )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ја говедската коцка за супа да се свари.
  2. Главиците кромид исечкајте ги на тенки резанки, па пропржете го во тенџере на оган на 50 г путер и масло.
  3. Откако кромидот ќе омекне, додајте го црвениот пипер и измешајте. Додајте и сол и бибер по вкус.
  4. Додајте го доматниот сос и супата од коцка, па промешајте.
  5. Меленото месо посолете го и зачинете го со бибер, смесата размесете ја со рака и формирајте тркалезни ќофтиња.
  6. Ќофтињата извалкајте ги во лебни трошки и пржете ги во тава на оган на преостанатиот путер и масло.
  7. Откако ќе поруменат ќофтињата, додајте ги во тенџерето и варете го паприкашот 40 минути.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: