Рецепти
Паприкаш од пржени ќофтиња
Ручек со кој нема да погрешите
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Мешано мелено месо(500 Грама)
Кромид(3 Главици)
Лебни трошки(200 Грама)
Доматен сос(100 Милилитри)
Путер(100 Грама)
Црвен пипер(1/2 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ја говедската коцка за супа да се свари.
- Главиците кромид исечкајте ги на тенки резанки, па пропржете го во тенџере на оган на 50 г путер и масло.
- Откако кромидот ќе омекне, додајте го црвениот пипер и измешајте. Додајте и сол и бибер по вкус.
- Додајте го доматниот сос и супата од коцка, па промешајте.
- Меленото месо посолете го и зачинете го со бибер, смесата размесете ја со рака и формирајте тркалезни ќофтиња.
- Ќофтињата извалкајте ги во лебни трошки и пржете ги во тава на оган на преостанатиот путер и масло.
- Откако ќе поруменат ќофтињата, додајте ги во тенџерето и варете го паприкашот 40 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во