Рецепти
Паста со пилешко, сланина, домат и спанаќ Ана Ристеска

Вкусен ручек од тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Пилешки гради(450 Грама)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Кафена лажица)

Домат(5 )

Спанаќ(1 Чаша)

Пржена сланина(6 Парчиња)

Хопла(1 1/3 Чаша)

Рендан пармезан(1 1/3 Чаша)

Макарони(283 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. На тавче ставете 2 лажици маслиново масло да се загреат и потоа ставете го пилешкото да се испржи од двете страни. Зачинете го пилето со сол и италијански зачин.
  2. Кога ќе биде готово, тргнете го пилето и во тавчето ставете ги исечканите домати, спанаќот, лукот, бибер, третина од исечканото пиле и половина од сланината.
  3. Додајте ја хоплата и кога ќе почне да врие ставете го пармезанот. Намалете ја температурата и гответе 1 минута додека пармезанот се стопи.
  4. Во меѓувреме ставете ја пастата да се вари во тенџере зачинето со сол и гответе според упатството.
  5. Кога ќе биде готова исцедете ја и ставете ја во тавчето со сосот. Додајте ја сланината и пилешкото и убаво измешајте. Декорирајте со рендан пармезан.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: