Рецепти
Паста со пилешко, сланина, домат и спанаќ
Вкусен ручек од тестенини
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Маслиново масло(2 Супени лажици)
Пилешки гради(450 Грама)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Италијански зачин (мешан зачин)(1 Кафена лажица)
Домат(5 )
Спанаќ(1 Чаша)
Пржена сланина(6 Парчиња)
Хопла(1 1/3 Чаша)
Рендан пармезан(1 1/3 Чаша)
Макарони(283 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- На тавче ставете 2 лажици маслиново масло да се загреат и потоа ставете го пилешкото да се испржи од двете страни. Зачинете го пилето со сол и италијански зачин.
- Кога ќе биде готово, тргнете го пилето и во тавчето ставете ги исечканите домати, спанаќот, лукот, бибер, третина од исечканото пиле и половина од сланината.
- Додајте ја хоплата и кога ќе почне да врие ставете го пармезанот. Намалете ја температурата и гответе 1 минута додека пармезанот се стопи.
- Во меѓувреме ставете ја пастата да се вари во тенџере зачинето со сол и гответе според упатството.
- Кога ќе биде готова исцедете ја и ставете ја во тавчето со сосот. Додајте ја сланината и пилешкото и убаво измешајте. Декорирајте со рендан пармезан.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во