Рецепти
Паста со пилешко, сланина, домат и спанаќ Ана Ристеска

Вкусен ручек од тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Пилешки гради(450 Грама)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Кафена лажица)

Домат(5 )

Спанаќ(1 Чаша)

Пржена сланина(6 Парчиња)

Хопла(1 1/3 Чаша)

Рендан пармезан(1 1/3 Чаша)

Макарони(283 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. На тавче ставете 2 лажици маслиново масло да се загреат и потоа ставете го пилешкото да се испржи од двете страни. Зачинете го пилето со сол и италијански зачин.
  2. Кога ќе биде готово, тргнете го пилето и во тавчето ставете ги исечканите домати, спанаќот, лукот, бибер, третина од исечканото пиле и половина од сланината.
  3. Додајте ја хоплата и кога ќе почне да врие ставете го пармезанот. Намалете ја температурата и гответе 1 минута додека пармезанот се стопи.
  4. Во меѓувреме ставете ја пастата да се вари во тенџере зачинето со сол и гответе според упатството.
  5. Кога ќе биде готова исцедете ја и ставете ја во тавчето со сосот. Додајте ја сланината и пилешкото и убаво измешајте. Декорирајте со рендан пармезан.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: