Рецепти
Паста со пилешко, сланина, домат и спанаќ Ана Ристеска

Вкусен ручек од тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Пилешки гради(450 Грама)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Кафена лажица)

Домат(5 )

Спанаќ(1 Чаша)

Пржена сланина(6 Парчиња)

Хопла(1 1/3 Чаша)

Рендан пармезан(1 1/3 Чаша)

Макарони(283 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. На тавче ставете 2 лажици маслиново масло да се загреат и потоа ставете го пилешкото да се испржи од двете страни. Зачинете го пилето со сол и италијански зачин.
  2. Кога ќе биде готово, тргнете го пилето и во тавчето ставете ги исечканите домати, спанаќот, лукот, бибер, третина од исечканото пиле и половина од сланината.
  3. Додајте ја хоплата и кога ќе почне да врие ставете го пармезанот. Намалете ја температурата и гответе 1 минута додека пармезанот се стопи.
  4. Во меѓувреме ставете ја пастата да се вари во тенџере зачинето со сол и гответе според упатството.
  5. Кога ќе биде готова исцедете ја и ставете ја во тавчето со сосот. Додајте ја сланината и пилешкото и убаво измешајте. Декорирајте со рендан пармезан.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: