Рецепти
Пастрмајлија mena

Многу вкусно и лесно за правење.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1,5 Килограм)

Квасец(1 )

Вода(200 Милилитри)

Сол

Масло(100 Милилитри)

Свинско месо

Јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

 

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од 1/5 кг. брашно, еден квасец , 200 мл. топла вода и малку сол и шеќер и 100 гр. масло.
  2. Се замесува тесто, се сучи кора дебела 1 цм и одозгора се става сечкано месо посолено.
  3. Се пече додека порумени и одозгора се става матено јајце и пак се реди во рерна малку да се запече. Добар апетит!
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: