Рецепти
Пастрмајлија mena

Многу вкусно и лесно за правење.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1,5 Килограм)

Квасец(1 )

Вода(200 Милилитри)

Сол

Масло(100 Милилитри)

Свинско месо

Јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

 

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од 1/5 кг. брашно, еден квасец , 200 мл. топла вода и малку сол и шеќер и 100 гр. масло.
  2. Се замесува тесто, се сучи кора дебела 1 цм и одозгора се става сечкано месо посолено.
  3. Се пече додека порумени и одозгора се става матено јајце и пак се реди во рерна малку да се запече. Добар апетит!
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: