Рецепти
Пастрмки во вкусен сос (посно) Ана Ристеска

Посен ручек од свежа пастрмка во вкусен сос со домати и компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Компирот излупете го и исечкајте го на покрупни коцки, а кромидот и доматите на поситни коцки.
  2. На малку маслиново масло пропржете го кромидот, а потоа додајте го компирот и доматот и налејте го белото вино. Додајте го магдоносот, зачинете по вкус, па промешајте и тргнете ја тавата од оган.
  3. Во намастен, огноотпорен сад распоредете ја смесата од зеленчук.
  4. Врз зеленчукот наредете ги пастрмките и печете 40 минути во загреана рерна на 200 степени.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: