Рецепти
Пченични бомбици (посно) Ана Ѓорова

Вкусни и едноставни бомбици кои се одлични за секоја пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченица во зрна(500 Грама)

Шеќер(5-6 Супени лажици)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Мелени ореви(250 Грама)

Морско оревче(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пченицата сварете ја и два-три пати променете ја водата. Кога ќе биде готова исцедете ја од водата и оставете да се олади.
  2. Пченицата измешајте ја со шеќерот, мелените ореви, ванилинио шеќер и малку мелено морско оревче.
  3. Од смесата формирајте бомбици и извалкајте ги во мелени ореви, а потоа послужете ги во кошнички.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: