Рецепти
Печен јагнешки бут Ана Ѓорова

Печен јагнешки бут со ароматични тревки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Кожата од месото засечете ја на повеќе места. Истријте ја со лимонот.
  2. Со нож засечете го месото околу коските во должина 10-20 см (треба да направите дупки како тунел). Ова сторете го од двете страни.
  3. Свежиот рузмарин истолчете го со малку сол, додајте го лукот и 1 лажица маслиново масло.
  4. Откако добро ќе ја истолчите смесата, втријте ја во месото и во засеците по кожата. Ова на месото ќе му даде одлична арома.
  5. Кожата зачинете ја со сол и бибер, а потоа посипете ја со рузмарин.
  6. Околу месото заврзете со конец неколку гранчиња рузмарин.
  7. Ставете малку масло во загреан плех, додајте го месото и печете го на 225 степени. Вртете го на секои 30 минути додека убаво се испече од сите страни.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: