Рецепти
Печен јагнешки бут Ана Ѓорова

Печен јагнешки бут со ароматични тревки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Кожата од месото засечете ја на повеќе места. Истријте ја со лимонот.
  2. Со нож засечете го месото околу коските во должина 10-20 см (треба да направите дупки како тунел). Ова сторете го од двете страни.
  3. Свежиот рузмарин истолчете го со малку сол, додајте го лукот и 1 лажица маслиново масло.
  4. Откако добро ќе ја истолчите смесата, втријте ја во месото и во засеците по кожата. Ова на месото ќе му даде одлична арома.
  5. Кожата зачинете ја со сол и бибер, а потоа посипете ја со рузмарин.
  6. Околу месото заврзете со конец неколку гранчиња рузмарин.
  7. Ставете малку масло во загреан плех, додајте го месото и печете го на 225 степени. Вртете го на секои 30 минути додека убаво се испече од сите страни.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: