Рецепти
Печен јагнешки бут Ана Ѓорова

Печен јагнешки бут со ароматични тревки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Кожата од месото засечете ја на повеќе места. Истријте ја со лимонот.
  2. Со нож засечете го месото околу коските во должина 10-20 см (треба да направите дупки како тунел). Ова сторете го од двете страни.
  3. Свежиот рузмарин истолчете го со малку сол, додајте го лукот и 1 лажица маслиново масло.
  4. Откако добро ќе ја истолчите смесата, втријте ја во месото и во засеците по кожата. Ова на месото ќе му даде одлична арома.
  5. Кожата зачинете ја со сол и бибер, а потоа посипете ја со рузмарин.
  6. Околу месото заврзете со конец неколку гранчиња рузмарин.
  7. Ставете малку масло во загреан плех, додајте го месото и печете го на 225 степени. Вртете го на секои 30 минути додека убаво се испече од сите страни.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: