Рецепти
Потпечен леб со кашкавал и лук Ана Ѓорова

Крцкав леб со топен кашкавал, лук и суви зачини. Одличен за со разни намази и салати.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(1 )

Путер(1/3 Чаша)

Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)

Суво оригано(1/4 Кафена лажица)

Сув босилек(1/4 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

Кашкавал(24 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Врз багетот направете 24 исекотини со нож, внимавајќи да не го исечете целиот леб, туку само одозгора. Потоа ставете го во плех врз намастена хартија за печење.
  3. Во сад измешајте го мекиот путер, исечканиот и згмечен лук, сувите зачини и биберот и убаво соединете. Може да ставите во блендер.
  4. Смесата намачкајте ја врз багетот. Меѓу исекотините на лебот ставете по едно парче кашкавал и повторно ставете одозгора од смесата со путер додека не се потроши.
  5. Печете го лебот 7-8 минути додека кашкавалот не се растопи.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: