Рецепти
Потпечен леб со кашкавал и лук
Крцкав леб со топен кашкавал, лук и суви зачини. Одличен за со разни намази и салати.
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Багет(1 )
Путер(1/3 Чаша)
Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)
Суво оригано(1/4 Кафена лажица)
Сув босилек(1/4 Кафена лажица)
Бибер(1/4 Кафена лажица)
Кашкавал(24 Парчиња)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Загрејте ја рерната на 200°C.
- Врз багетот направете 24 исекотини со нож, внимавајќи да не го исечете целиот леб, туку само одозгора. Потоа ставете го во плех врз намастена хартија за печење.
- Во сад измешајте го мекиот путер, исечканиот и згмечен лук, сувите зачини и биберот и убаво соединете. Може да ставите во блендер.
- Смесата намачкајте ја врз багетот. Меѓу исекотините на лебот ставете по едно парче кашкавал и повторно ставете одозгора од смесата со путер додека не се потроши.
- Печете го лебот 7-8 минути додека кашкавалот не се растопи.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во