Рецепти
Потпечен леб со кашкавал и лук Ана Ѓорова

Крцкав леб со топен кашкавал, лук и суви зачини. Одличен за со разни намази и салати.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(1 )

Путер(1/3 Чаша)

Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)

Суво оригано(1/4 Кафена лажица)

Сув босилек(1/4 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

Кашкавал(24 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Врз багетот направете 24 исекотини со нож, внимавајќи да не го исечете целиот леб, туку само одозгора. Потоа ставете го во плех врз намастена хартија за печење.
  3. Во сад измешајте го мекиот путер, исечканиот и згмечен лук, сувите зачини и биберот и убаво соединете. Може да ставите во блендер.
  4. Смесата намачкајте ја врз багетот. Меѓу исекотините на лебот ставете по едно парче кашкавал и повторно ставете одозгора од смесата со путер додека не се потроши.
  5. Печете го лебот 7-8 минути додека кашкавалот не се растопи.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: