Рецепти
Печен лосос со лимон и соја сос Ана Ѓорова

Печена и вкусна риба со одличен гарнир и сос во кој ќе уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лосос(свеж исечен на филети 1 кг )

Лимон(1 )

Соја сос(50 Милилитри)

Бибер

Маслиново масло(малку )

Спанаќ

Ориз

Лук

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Свежиот лосос се зачинува со бибер, парчиња лимон и соја сос, се попрскува со малку маслиново масло и се остава 30 минути да отстои.
  2. Потоа се става во тавче за печење, одозгора се редат уште парчиња лимон и се пече 25-30 минути во загреана рерна на 180 степени.
  3. Печениот лосос се служи со варен ориз и спанаќ (претходно спанаќот се става во тавче на рингла со малку маслиново масло и со ситно сечкан лук) и се полива со соја сос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: