Рецепти
Печен пудинг Ана Ристеска

Традиционален десерт од Англија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суво грозје(150 Грама)

Лебни трошки(3 Супени лажици)

Цимет(1 Супена лажица)

Млеко(600 Милилитри)

Шеќер(100 Грама)

Маргарин(30 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Јајце(2 )

Гриз(80 Грама)

Портокал(1 )

Џем од портокал(5 Супени лажици)

Коњак(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Сувото грозје се потопува во коњакот.
  2. Плехот се подмачкува и се посипува со мешавина од лебни ронки и цимет.
  3. Млекото се зоврива, а потоа му се додава гризот и се меша.
  4. Потоа во гризот се додаваат маргаринот, половина од шеќерот и прстофат сол, изматените жолчки и ренданата кора од портокал, па се вари 3 минути. Се трга од оган и се остава да се излади.
  5. Белките посебно се матат со преостанатиот шеќер и им се додава сувото грозје.
  6. Во смесата од гриз се додаваат белките и сувото грозје, добро се соединува и се истура во подготвен плех. Се пече во загреана рерна на 180 степени околу 35 минути.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: