Рецепти
Печен пудинг Ана Ристеска

Традиционален десерт од Англија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суво грозје(150 Грама)

Лебни трошки(3 Супени лажици)

Цимет(1 Супена лажица)

Млеко(600 Милилитри)

Шеќер(100 Грама)

Маргарин(30 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Јајце(2 )

Гриз(80 Грама)

Портокал(1 )

Џем од портокал(5 Супени лажици)

Коњак(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Сувото грозје се потопува во коњакот.
  2. Плехот се подмачкува и се посипува со мешавина од лебни ронки и цимет.
  3. Млекото се зоврива, а потоа му се додава гризот и се меша.
  4. Потоа во гризот се додаваат маргаринот, половина од шеќерот и прстофат сол, изматените жолчки и ренданата кора од портокал, па се вари 3 минути. Се трга од оган и се остава да се излади.
  5. Белките посебно се матат со преостанатиот шеќер и им се додава сувото грозје.
  6. Во смесата од гриз се додаваат белките и сувото грозје, добро се соединува и се истура во подготвен плех. Се пече во загреана рерна на 180 степени околу 35 минути.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: