Рецепти
Печена свинска коленица во ќеса Ана Ѓорова

Свинска коленица печена во ќесе со мешавина од зачинет зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Свинските коленици добро посолете ги. Компирите исечете ги, доматите испасирајте ги, а кромидот и маслинките ситно исечкајте ги.
  2. Магдоносот, исто така, ситно се сечка и се меша со преостанатите зачини. Целиот зеленчук и зачините заедно се мешаат во сад, па се додаваат маслото и водата.
  3. Во плех положете ја кесата за печење, во која се ставаат колениците и измешаната и зачинета содржина од зеленчук. Воздухот истиснете го и добро заврзете ја кесата.
  4. Се пече 2 часа на температура од 150 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: