Рецепти
Печена свинска коленица во ќеса
Свинска коленица печена во ќесе со мешавина од зачинет зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинска коленица(2 )
Компир(5 )
Црвена пиперка(4 )
Домат(2 )
Кромид(1 Главица)
Лук(3-4 Чешниња)
Масло(150 Милилитри)
Вода(100 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа
- Свинските коленици добро посолете ги. Компирите исечете ги, доматите испасирајте ги, а кромидот и маслинките ситно исечкајте ги.
- Магдоносот, исто така, ситно се сечка и се меша со преостанатите зачини. Целиот зеленчук и зачините заедно се мешаат во сад, па се додаваат маслото и водата.
- Во плех положете ја кесата за печење, во која се ставаат колениците и измешаната и зачинета содржина од зеленчук. Воздухот истиснете го и добро заврзете ја кесата.
- Се пече 2 часа на температура од 150 степени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во