Рецепти
Печени јаболки со суво грозје (посно) Ана Ѓорова

Вкусен десерт за помалку од еден час

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(4 )

Суви кајсии(4 )

Суво грозје(25 Грама)

Портокал(1 )

Лимон(1 )

Шеќер(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Измијте ги јаболките, исечете ги на половина и отстранете им ја средината со семките.
  2. Изрендајте ја кората од портокалот и од лимонот и исцедете го сокот од двете овошја.
  3. Исечкајте ги сувите кајсии на коцки и измешајте ги со сувото грозје, па со нив наполнете ги издлабените јаболки.
  4. Префрлете ги јаболките во тава прекриена со масна хартија, полијте ги со 5 лажици вода и со сокот од аргумите. Измешајте го шеќерот со кората од аргумите, посипете ги јаболките и печете ги во загреана рерна на 200 степени, 40 минути. Сервирајте ги ладни.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: