Рецепти
Печени ќофтиња со сланина Ана Ѓорова

Гурмански бомбици од месо што може да ги комбинирате со гарнир по желба и со салата, а се одлични за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во еден сад се соединува меленото месо со сечкана главица кромид, лебни трошки, 1 јајце, сол, бибер, вегета, буковец и малку прашак за печиво. Смесата добро се меси за да се соедини и да биде погодна за обликување топчиња.
  2. Со намастени раце се формираат топчиња, се расплескуваат на дланката, потоа на секое од нив се става по лажичка кајмак. Повторно се обликуваат во топчиња, па се завиткуваат во лента кашкавал или во лента сланина.
  3. Се ставаат во намастен калап за мафини (завршетокот на сланината да остане од долната страна).
  4. Се печат во загреана рерна на 200 степени, околу 50-60 минути додека да заруменат.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: