Рецепти
Печени компири со куркума Ана Ѓорова

Поинаков рецепт со печени компири кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(3 )

Морков(2 )

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Кромид(1 Главица)

Јајце(1 )

Павлака(200 Милилитри)

Куркума(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

Шеќер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Компирот и морковот се обаруваат, но внимавајте да не бидат преварени.
  2. Исечете ги компирите на кругови, морковот како вам ви одговара, а лукот испасирајте го.
  3. Во тава на загреано масло издинстајте го кромидот со малку вода.
  4. Не е потребно да го исцедите кромидот, туку промешано со лукот ставете го на дното од садот за печење.
  5. Потоа, во садот за печење наредете ги компирите и морковот.
  6. Разматете ја павлаката заедно со јајце, вода, една лажичка куркума, сол, бибер и шеќер и прелијте ја смесата врз компирите.
  7. Ставете ги да се печат на 200 степени околу половина час.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: