Рецепти
Печени костени
Вака печените костени може да ги јадете сирови или да ги употребите како состојка во многу вкусни, есенски десерти и топли пијалоци
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Костените ставете ги да се киснат два часа во ладна вода. Потоа исцедете ги, исушете ги со кујнска крпа и засечете им го надворешниот дел со остар нож.
- Во голем плех распоредете ги костените и печете ги на 220 степени околу 20-25 минути. Превртете ги додека се печат за да се испечат рамномерно.
- Откако ќе се испечат и убаво ќе потемнат, извадете ги костените од рерната и оставете ги да отстојат 10-тина минути покриени со крпа.
- Потоа излупете ги и јадете ги топли со чаша црвено вино или ликер. Уживајте!
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во