Рецепти
Печени костени Ана Ѓорова

Вака печените костени може да ги јадете сирови или да ги употребите како состојка во многу вкусни, есенски десерти и топли пијалоци

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Костен(2 Килограми)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Костените ставете ги да се киснат два часа во ладна вода. Потоа исцедете ги, исушете ги со кујнска крпа и засечете им го надворешниот дел со остар нож.
  2. Во голем плех распоредете ги костените и печете ги на 220 степени околу 20-25 минути. Превртете ги додека се печат за да се испечат рамномерно.
  3. Откако ќе се испечат и убаво ќе потемнат, извадете ги костените од рерната и оставете ги да отстојат 10-тина минути покриени со крпа.
  4. Потоа излупете ги и јадете ги топли со чаша црвено вино или ликер. Уживајте!
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: