Рецепти
Печени тортелини Ана Ѓорова

Печени тестенини со сланина, шампињони, грашак и пармезан. Одлични за вечера или ручек.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортелини(200 Грама)

Димена сланина(100 Грама)

Свежи шампињони(100 Грама)

Грашок(1 Чаша)

Путер(1 Супена лажица)

Кисела павлака(1 Чаша)

Рендан пармезан(0.5 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сварете ги тортелините според упатството на пакувањето и потоа исцедете ги.
  2. Во огноотпорен сад стопете путер и продинстајте ги шампињоните кои претходно ги исековте на листови, додајте исечкана сланина, уште малку пропржете и одозгора распоредете ги тортелините со 1 чаша сварен грашак.
  3. Додајте павлака и пармезан и печете во рерна 20-тина минути додека убаво не се запечат и малку не потемнат.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: