Рецепти
Печени тортелини Ана Ѓорова

Печени тестенини со сланина, шампињони, грашак и пармезан. Одлични за вечера или ручек.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортелини(200 Грама)

Димена сланина(100 Грама)

Свежи шампињони(100 Грама)

Грашок(1 Чаша)

Путер(1 Супена лажица)

Кисела павлака(1 Чаша)

Рендан пармезан(0.5 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сварете ги тортелините според упатството на пакувањето и потоа исцедете ги.
  2. Во огноотпорен сад стопете путер и продинстајте ги шампињоните кои претходно ги исековте на листови, додајте исечкана сланина, уште малку пропржете и одозгора распоредете ги тортелините со 1 чаша сварен грашак.
  3. Додајте павлака и пармезан и печете во рерна 20-тина минути додека убаво не се запечат и малку не потемнат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: