Рецепти
Пекмез од грозје Ана Ѓорова

Пекмез од црно грозје кој совршено оди во комбинација со палачинки, вафли, крофни и други десерти

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно грозје(1.5 Килограм)

Шеќер(1 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Зрната од грозје убаво измијте ги и испасирајте ги, а потоа исцедете ги низ цедалка.
  2. Добиената количина се мери и според тоа се додава шеќер (на 1 килограм процеден сок од грозје се додава 1 килограм шеќер).
  3. Смесата ставете ја во тенџере на оган и гответе со постојано мешање додека не се добие посакуваната густина.
  4. Откако пекмезот ќе се зготви, ставете го настрана да се олади и потоа ставете го во чисти, стаклени тегли и чувајте го на темно и ладно место.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: