Рецепти
Пекмез од моркови и јаболка Ана Ѓорова

Македонски појадок кој одлично оди со чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(1 Килограм)

Јаболко(2 Килограм)

Шеќер(1.5 Килограм)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 120 минути

  1. Исчистениот морков треба да се вари додека не омекне.
  2. Потоа испасирајте го, додајте ги ренданите јаболка и половина од шеќерот и варете ги со повремено мешање.
  3. Кога пекмезот ќе почне да згуснува, додајте го остатокот од шеќерот и доварете го.
  4. Топлиот пекмез ставете го во тегли.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: