Рецепти
Пекмез од моркови и јаболка
Македонски појадок кој одлично оди со чаша млеко
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 120 минути
- Исчистениот морков треба да се вари додека не омекне.
- Потоа испасирајте го, додајте ги ренданите јаболка и половина од шеќерот и варете ги со повремено мешање.
- Кога пекмезот ќе почне да згуснува, додајте го остатокот од шеќерот и доварете го.
- Топлиот пекмез ставете го во тегли.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во