Рецепти
Пелмени Ана Ристеска

Овој специјалитет тестенини доаѓа од Русија и од Украина, каде што претставува традиционално јадење. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Сол

Вода(по потреба )

Мешано мелено месо(300 Грама)

Кромид(1 Главица)

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Од брашното и водата со малку сол, замесуваме тесто.
  2. Додека го чекаме тестото да отстои, го приготвуваме филот и тоа ситно го рендаме кромидот и го додаваме во меленото месо, посолуваме и наросуваме со бибер. Убаво промешуваме.
  3. Од тестото расукуваме тенка кора и со чаша за ракија вадиме кругови. На едно крукче ставаме малку од филот со месото, а го затвораме со друго, страните треба убаво да се притиснат да не се отвори.
  4. Во тенџере ставаме вода да зоврие и во неа ги вариме пелмените. Кога ќе се кренат на површината ги вариме уште 7 минути, потоа ги сервираме по желба со путер, павлака или по вкус.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: