Рецепти
Пелмени Ана Ристеска

Овој специјалитет тестенини доаѓа од Русија и од Украина, каде што претставува традиционално јадење. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Сол

Вода(по потреба )

Мешано мелено месо(300 Грама)

Кромид(1 Главица)

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Од брашното и водата со малку сол, замесуваме тесто.
  2. Додека го чекаме тестото да отстои, го приготвуваме филот и тоа ситно го рендаме кромидот и го додаваме во меленото месо, посолуваме и наросуваме со бибер. Убаво промешуваме.
  3. Од тестото расукуваме тенка кора и со чаша за ракија вадиме кругови. На едно крукче ставаме малку од филот со месото, а го затвораме со друго, страните треба убаво да се притиснат да не се отвори.
  4. Во тенџере ставаме вода да зоврие и во неа ги вариме пелмените. Кога ќе се кренат на површината ги вариме уште 7 минути, потоа ги сервираме по желба со путер, павлака или по вкус.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: