Рецепти
Пеперутки со спанаќ и печурки
Лесен ручек или вечера од италијанската кујна во вкусен сос од спанаќ и шампињони
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тестенини(400 Грама)
Спанаќ(100 Грам)
Свежи шампињони(150 Грама)
Маслиново масло(60 Милилитри)
Рендан пармезан(50 Грама)
Коцка за супа-говедскa(200 Грама)
Нишесте (пченкарен скроб)(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Сварениот и исцеден спанаќ ситно се сечка.
- Во тава на масло се пржи пршутот исечкан на лентички, ситно исечканиот лук и се додаваат печурките. По неколку минути се додава спанаќот, супата и малку шеќер. Потоа се зачинува со сол и бибер и убаво се промешува.
- Тестенините се варат според упатството и се послужуваат со сосот и рендан пармезан.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во