Рецепти
Песочна торта Ана Ѓорова

Непечена торта од ванила, кокос, мелени бисквити и ореви со чоколадна глазура

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пудинг од ванила(6 Пакувања)

Шеќер(18 Супени лажици)

Млеко(1,5 Литар)

Маргарин(2 коцки )

Кокос(300 Грама)

Мелени ореви(300 Грама)

Мелени бисквити(300 Грама)

Црно чоколадо(2 Пакувања)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пудинзите се варат со млекото заедно со 18 лажици шеќер.
  2. Двете коцки маргарин веднаш се ставаат во топлиот пудинг за да се растопат со постојано мешање.
  3. Кога смесата ќе се излади, се дели на три еднакви дела.
  4. Во првиот дел се мешаат мелените бисквити, во вториот дел се меша кокосот, а во третиот дел мелените ореви.
  5. Се редат трите дела (прво бисквити, па кокос, па ореви) во плех врз проѕирна фолија.
  6. Тортата се прелива со топено чоколадо и се остава во фрижидер да се стврдне преку ноќ.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: