Рецепти
Песочна торта Ана Ѓорова

Непечена торта од ванила, кокос, мелени бисквити и ореви со чоколадна глазура

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пудинг од ванила(6 Пакувања)

Шеќер(18 Супени лажици)

Млеко(1,5 Литар)

Маргарин(2 коцки )

Кокос(300 Грама)

Мелени ореви(300 Грама)

Мелени бисквити(300 Грама)

Црно чоколадо(2 Пакувања)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пудинзите се варат со млекото заедно со 18 лажици шеќер.
  2. Двете коцки маргарин веднаш се ставаат во топлиот пудинг за да се растопат со постојано мешање.
  3. Кога смесата ќе се излади, се дели на три еднакви дела.
  4. Во првиот дел се мешаат мелените бисквити, во вториот дел се меша кокосот, а во третиот дел мелените ореви.
  5. Се редат трите дела (прво бисквити, па кокос, па ореви) во плех врз проѕирна фолија.
  6. Тортата се прелива со топено чоколадо и се остава во фрижидер да се стврдне преку ноќ.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: