Рецепти
Песочна торта
Непечена торта од ванила, кокос, мелени бисквити и ореви со чоколадна глазура
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пудинг од ванила(6 Пакувања)
Шеќер(18 Супени лажици)
Млеко(1,5 Литар)
Маргарин(2 коцки )
Кокос(300 Грама)
Мелени ореви(300 Грама)
Мелени бисквити(300 Грама)
Црно чоколадо(2 Пакувања)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Пудинзите се варат со млекото заедно со 18 лажици шеќер.
- Двете коцки маргарин веднаш се ставаат во топлиот пудинг за да се растопат со постојано мешање.
- Кога смесата ќе се излади, се дели на три еднакви дела.
- Во првиот дел се мешаат мелените бисквити, во вториот дел се меша кокосот, а во третиот дел мелените ореви.
- Се редат трите дела (прво бисквити, па кокос, па ореви) во плех врз проѕирна фолија.
- Тортата се прелива со топено чоколадо и се остава во фрижидер да се стврдне преку ноќ.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во