Рецепти
Пилав со печурки (посно) Ана Ѓорова

Брз и посен ручек од зачинет ориз со шампињони што може да го послужите и како гарнир

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Целер(1 корен )

Јаболко(1/2 кисело )

Ориз(2 филџани )

Маринирани шампињони(200 Грама)

Кари во прав(2 Кафени лажици)

Сол

Бибер

Лимон(1/2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во загреано масло пропржете го ситно сечканиот кромид. Додајте го истолчениот лук, ренданите целер и јаболко.
  2. Откако зеленчукот ќе омекне, додајте ги исчистениот и измиен ориз, шампињоните исечени на ливчина и зачинете со кари, сол и бибер по вкус.
  3. Малку пропржете ги со постојано мешање, па потоа сето тоа прелијте го со 2 чаши млака вода. Добро измешајте ја смесата и оставете ја да се тинста 20 минути на тивок оган со повремено мешање.
  4. Пред да го послужите пилавот, прелијте го со сокот од половина лимон.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: