Рецепти
Пилав со печурки (посно) Ана Ѓорова

Брз и посен ручек од зачинет ориз со шампињони што може да го послужите и како гарнир

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Целер(1 корен )

Јаболко(1/2 кисело )

Ориз(2 филџани )

Маринирани шампињони(200 Грама)

Кари во прав(2 Кафени лажици)

Сол

Бибер

Лимон(1/2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во загреано масло пропржете го ситно сечканиот кромид. Додајте го истолчениот лук, ренданите целер и јаболко.
  2. Откако зеленчукот ќе омекне, додајте ги исчистениот и измиен ориз, шампињоните исечени на ливчина и зачинете со кари, сол и бибер по вкус.
  3. Малку пропржете ги со постојано мешање, па потоа сето тоа прелијте го со 2 чаши млака вода. Добро измешајте ја смесата и оставете ја да се тинста 20 минути на тивок оган со повремено мешање.
  4. Пред да го послужите пилавот, прелијте го со сокот од половина лимон.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: