Рецепти
Пиле на пролетен начин Ана Ѓорова

Специјалитет од пиле

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Кромид(40 Грама)

Пржена сланина(30 Грама)

Млеко(100 Милилитри)

Масло(4 Супени лажици)

Јајце(2 )

Грашок(100 Грама)

Морков(100 Грама)

Путер(40 Грама)

Презла(100 Грама)

Свеж магдонос(1 Китка)

Вегета(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 150 минути

  1. Исчистеното пиле печете го на умерена температура околу два часа.
  2. Во меѓувреме направете го потребниот прелив: изматете ги јајцата и млекото, додајте зачин, презла, сечкан магдонос, сечкана сланина и пропржен кромид.
  3. Сето ова измешајте го убаво и додајте морков исечен на коцки и грашак.
  4. Готовото пиле наполнете го со подготвениот прелив, обложете го со парчиња путер и повторно ставете го да се пече уште половина час.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: