Рецепти
Пиле на пролетен начин Ана Ѓорова

Специјалитет од пиле

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Кромид(40 Грама)

Пржена сланина(30 Грама)

Млеко(100 Милилитри)

Масло(4 Супени лажици)

Јајце(2 )

Грашок(100 Грама)

Морков(100 Грама)

Путер(40 Грама)

Презла(100 Грама)

Свеж магдонос(1 Китка)

Вегета(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 150 минути

  1. Исчистеното пиле печете го на умерена температура околу два часа.
  2. Во меѓувреме направете го потребниот прелив: изматете ги јајцата и млекото, додајте зачин, презла, сечкан магдонос, сечкана сланина и пропржен кромид.
  3. Сето ова измешајте го убаво и додајте морков исечен на коцки и грашак.
  4. Готовото пиле наполнете го со подготвениот прелив, обложете го со парчиња путер и повторно ставете го да се пече уште половина час.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: