Рецепти
Пиле на пролетен начин Ана Ѓорова

Специјалитет од пиле

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Кромид(40 Грама)

Пржена сланина(30 Грама)

Млеко(100 Милилитри)

Масло(4 Супени лажици)

Јајце(2 )

Грашок(100 Грама)

Морков(100 Грама)

Путер(40 Грама)

Презла(100 Грама)

Свеж магдонос(1 Китка)

Вегета(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 150 минути

  1. Исчистеното пиле печете го на умерена температура околу два часа.
  2. Во меѓувреме направете го потребниот прелив: изматете ги јајцата и млекото, додајте зачин, презла, сечкан магдонос, сечкана сланина и пропржен кромид.
  3. Сето ова измешајте го убаво и додајте морков исечен на коцки и грашак.
  4. Готовото пиле наполнете го со подготвениот прелив, обложете го со парчиња путер и повторно ставете го да се пече уште половина час.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: