Рецепти
Пиле на пролетен начин
Специјалитет од пиле
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пиле(1 )
Кромид(40 Грама)
Пржена сланина(30 Грама)
Млеко(100 Милилитри)
Масло(4 Супени лажици)
Јајце(2 )
Грашок(100 Грама)
Морков(100 Грама)
Путер(40 Грама)
Презла(100 Грама)
Свеж магдонос(1 Китка)
Вегета(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 150 минути
- Исчистеното пиле печете го на умерена температура околу два часа.
- Во меѓувреме направете го потребниот прелив: изматете ги јајцата и млекото, додајте зачин, презла, сечкан магдонос, сечкана сланина и пропржен кромид.
- Сето ова измешајте го убаво и додајте морков исечен на коцки и грашак.
- Готовото пиле наполнете го со подготвениот прелив, обложете го со парчиња путер и повторно ставете го да се пече уште половина час.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во