Рецепти
Пиле панирано во пиво Ана Ѓорова

Специјалитет со пилешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле исчистено и исечкано на парчиња(1 Килограм)

Јајце(1 )

Пиво(1 Чаша)

Брашно(4 Супени лажици)

Сол(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилето се чисти, се мие, се посолува, се сече на парчиња и се остава да отстои еден час.
  2. Во еден подлабок сад се разматува едно јајце со една чаша пиво и малку сол.
  3. Парчињата пиле се валкаат во брашно, па во пивото и јајцето, па повторно во брашното и втор пат во пивото и се ставаат во врел зејтин за да се испржат од двете страни.
  4. Месото треба да се пржи додека не добие златно жолта боја. Вака похуваното пилешко месо е многу вкусно.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: