Рецепти
Пиле панирано во пиво
Специјалитет со пилешко месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пиле исчистено и исечкано на парчиња(1 Килограм)
Јајце(1 )
Пиво(1 Чаша)
Брашно(4 Супени лажици)
Сол(2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Пилето се чисти, се мие, се посолува, се сече на парчиња и се остава да отстои еден час.
- Во еден подлабок сад се разматува едно јајце со една чаша пиво и малку сол.
- Парчињата пиле се валкаат во брашно, па во пивото и јајцето, па повторно во брашното и втор пат во пивото и се ставаат во врел зејтин за да се испржат од двете страни.
- Месото треба да се пржи додека не добие златно жолта боја. Вака похуваното пилешко месо е многу вкусно.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во