Рецепти
Пиле панирано во пиво Ана Ѓорова

Специјалитет со пилешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле исчистено и исечкано на парчиња(1 Килограм)

Јајце(1 )

Пиво(1 Чаша)

Брашно(4 Супени лажици)

Сол(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилето се чисти, се мие, се посолува, се сече на парчиња и се остава да отстои еден час.
  2. Во еден подлабок сад се разматува едно јајце со една чаша пиво и малку сол.
  3. Парчињата пиле се валкаат во брашно, па во пивото и јајцето, па повторно во брашното и втор пат во пивото и се ставаат во врел зејтин за да се испржат од двете страни.
  4. Месото треба да се пржи додека не добие златно жолта боја. Вака похуваното пилешко месо е многу вкусно.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: