Рецепти
Пиле панирано во пиво Ана Ѓорова

Специјалитет со пилешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле исчистено и исечкано на парчиња(1 Килограм)

Јајце(1 )

Пиво(1 Чаша)

Брашно(4 Супени лажици)

Сол(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилето се чисти, се мие, се посолува, се сече на парчиња и се остава да отстои еден час.
  2. Во еден подлабок сад се разматува едно јајце со една чаша пиво и малку сол.
  3. Парчињата пиле се валкаат во брашно, па во пивото и јајцето, па повторно во брашното и втор пат во пивото и се ставаат во врел зејтин за да се испржат од двете страни.
  4. Месото треба да се пржи додека не добие златно жолта боја. Вака похуваното пилешко месо е многу вкусно.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: