Рецепти
Пилешка чорба Ана Ѓорова

Пилешка чорба со зеленчук што е многу лесна за јадење и се препорачува особено во летниот период

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Пилешкиот стек се сечка на парчиња и се вари.
  2. Откако месото ќе се свари, се сечкаат и се додаваат кромидот, морковите, компирите, пиперките, младиот лук, малку магдонос (по желба може целер и пашканат).
  3. Месото и исечканиот зеленчук се варат 1 до 1,5 час.
  4. Кога месото и зеленчукот ќе се сварат, се додава една лажица брашно, разматена со малку вода, потоа се вари уште 10 минути.
  5. Се зачинува со сол или со вегета и чорбата се трга од оган.
  6. Се мати едно јајце со 1 дл млеко и се додава во чорбата. Може да се додаде и малку оцет, а при јадење може да се додаде и павлака.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: