Рецепти
Пилешка чорба Ана Ѓорова

Пилешка чорба со зеленчук што е многу лесна за јадење и се препорачува особено во летниот период

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Пилешкиот стек се сечка на парчиња и се вари.
  2. Откако месото ќе се свари, се сечкаат и се додаваат кромидот, морковите, компирите, пиперките, младиот лук, малку магдонос (по желба може целер и пашканат).
  3. Месото и исечканиот зеленчук се варат 1 до 1,5 час.
  4. Кога месото и зеленчукот ќе се сварат, се додава една лажица брашно, разматена со малку вода, потоа се вари уште 10 минути.
  5. Се зачинува со сол или со вегета и чорбата се трга од оган.
  6. Се мати едно јајце со 1 дл млеко и се додава во чорбата. Може да се додаде и малку оцет, а при јадење може да се додаде и павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: