Рецепти
Пилешка чорба со карфиол Ана Ѓорова

Доколку ја немате испробано оваа комбинација досега, задолжително да го направите тоа за следниот ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. На загреано маслиново масло во тенџере на оган пропржете го кромидот.
  2. Откако ќе омекне, додајте ги морковот, коренот од пашканат и месото, кои претходно се исечкани на коцки.
  3. Откако ќе се запржат, додајте ги цветовите карфиол и 1 литар вода.
  4. Откако месото и зеленчукот ќе омекнат, зачинете со сол, бибер и вегета, промешајте и додајте го ситно сечканиот магдонос.
  5. Во сад со виљушка изматете го јајцето, додајте го јогуртот и лимоновиот сок и мешајте додека се соедини смесата.
  6. Потоа непрекинато мешајте и додавајте ја мешавината од јајце, лимон и јогурт и варете уште кратко.
  7. Сервирајте ја чорбата топла.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: